Login
+Follow
Login
Love4Nature

Via Ferrata och Vandring i Skuleskogen

By love4nature on 2013.03.04 In Vandringar

I somras tog jag med sonen på en liten tripp till Örnsköldsvik. Vi bestämde oss för att köra Via Ferrata, vandra i Skuleskogen och tälta vid Tärnettholmarna. Vi skulle börja första dagen med Via Ferratan men regnet öste ner så vi beslutade oss för att vänta tills dagen efter och göra det innan vi påbörjade vår vandring. Det blev en jobbig vandring eftersom Via Ferratan tar en del på kroppen och sonen var trött i ben och armar, men det gick kanon och humöret var på topp ändå. Vi började vår vandring från södra infarten. Skuleskogen är spännande att vandra i och det finns mycket att se. Slåttdalsskrevan är magisk och en riktig upplevelse!  Utsiktsplatsen som ligger ovan skrevans västra sida är en mycket bra plats att ta en fika eller luncha vid, en makalös vacker utsikt eller som sonen sa ”Det här är det finaste jag någonsin sett” och när det kommer från en 11-åring betyder det ganska mycket,  jag tror han knäppte hundra kort där uppe.
Vandringen från Slåttdalsskrevan fram till Tärnettholmarna var bitvis väldigt stenig. Det var höga stenar att ta sig upp och ner för och är man lite trött i benen så gäller det att hålla ordning på fötterna så man  inte faller. När vi kom fram till Tänettholmarna satte vi upp tältet och lagade potatismos och köttbullar och jag måste återigen citera sonen ” Det här är en av mina mysigaste stunder mamma”  (se bild nedan)
Jag vaknade i soluppgången och drog ut min sovsäck på den ljumma klippan och läste en stund medan sonen sov hårt. Vilken lycka och frid att få vakna i det lugnet, den enda som hördes var fåglarnas ”plask” när dom fångade frukosten i havet.
Efter frukost på de varma klipporna packade vi ihop och vandringen tillbaka gick lätt och var jättefin längs vattnet med flera olika ständer att bada vid.

Helgen var helt underbar och självklart kommer vi tillbaka!
Här kan du läsa mer om Högakusten  http://www.hogakustenleden.com

12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1013

1415

11 Responses to "Via Ferrata och Vandring i Skuleskogen"

  Comments (11)

 1. Fridstaden wrote:

  Härliga bilder Lotta! Och ja, visst var det underbart att sitta vid utsiktsplatsen! Tuff grabb som orkade med både vandring och Via Ferrata 🙂

  • love4nature wrote:

   Ja han var duktig! Det tar ju även på krafterna att gå ner för Skule efter Via Ferratan när man är lite sådär lätt darrig i benen

   • Fridstaden wrote:

    Jo, jag kände också av lite darr i benen på nervägen! Jag klättrade den Gula nästan så snabbt jag kunde, sprang ner, uppför den Röda leden och sedan ner igen. Fötterna och vaderna fick jobba hårt i FiveFingers 😀 Skön känsla dock!

 2. Såg riktigt härligt ut!

 3. Lennart wrote:

  Vilka vackra bilder, måste ta och åka dit och vandra någon gång, såg ju jätte härligt ut. =)

 4. naraventyr wrote:

  Fina och inspirerande bilder 🙂

 5. fjällripan wrote:

  Ser jättehärligt ut! Vi tältade också där i närheten i somras 🙂 Just Tärnett holmarna har vi inte beökt, men det får väl bli till sommaren…det ligger ju inte så långt härifrån 🙂

 6. bavarianswede wrote:

  Underbara bilder!
  Jag har aldrig varit i Skuleskogen men det är nu uppsatt på min bucket list.

 7. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Välkommen hit

Här kommer jag att skriva om mina naturupplevelser både stora och små. Vandring i Fjäll, dalar och skog. Fjällräven Classic är årets höjdpunkt för mig och efter att ha vandrat FC 2 år så hittar man mig nu för andra året i rad som funktionär i Alesjaure. Jag är ute i naturen så mycket jag kan och med mig har jag min ständige vapendragare, boxerflickan Smilla 5 år.

/ Lotta

Outdrr Awards

Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken.

Läs mer...

Fjällräven

Tierra

Aclima

Hestra

Hanwag

+Follow
Kategorier Arkiv
wordpress com stats plugin

Login