Login
+Follow
Login
Love4Nature

Vandring i Färnebofjärdens nationalpark

By love4nature on 2013.05.20 In Vandringar

Efter förra helgens vandring i Skuleskogen så hade mina prylar fortfarande inte stoppats undan. Under veckan som varit så har dom mer eller mindre stirrat ut mig varje dag här hemma. Så jag tänkte att jag kör väl en till helg ute i det fina vädret. Smilla blir överlycklig varje gång klövjeväskan plockas fram för då vet hon att nu ska vi minsann ut på roligheter och den här gången fick hon också följa med!

Vi drog till Färnebofjärdens nationalpark. Där finns det 20 vindskydd,  5 st stugor samt 4 platser där du får tälta. Vi valde ett som låg ute på en udde men det visade sig vara till för dom som kommer vattenvägen. Det vill säga att terrängen för att ta sig dit knappast gick via en stig. Vi plöjde oss genom skogen och Smilla fastnade några gånger med sin väska men klarade det hela med bravur. Belöningen var ett mysigt vindskydd där vi var helt själva så när som på några gäss som låg och guppade tillsammans med oss hela kvällen. Det var varmt och skönt och framförallt myggfritt, vilket inte det här området är känt för under sommarhalvåret. Jag ska absolut försöka besöka fler ställen runt Färnebofjärden under sommaren och återkommer med fler inlägg om denna härliga Nationalpark.

pic7

pic2

pic3

Smilla försöker nå ett chips som hamnat i vattnet

 

pic9

varmt och skönt på bryggan

pic10

Hamburgare i kvällssolen

 

pic6

Pannkaka med bacon och kaffe till frukost, tyvärr var det svårt att steka dem över elden pga den fina lilla stekpannan men gott blev det ändå!

pic8

pic11

Packad och klar för avfärd, hit kommer vi igen.

 

2 Responses to "Vandring i Färnebofjärdens nationalpark"
Related post from other blogs

    Comments (2)

  1. Ser lyckat ut. Min första tanke när jag läste var ”Hur är det med myggen i det området?”. För det är ju ö-känt för just det. Själv har jag bara varit i området på vintern.

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen hit

Här kommer jag att skriva om mina naturupplevelser både stora och små. Vandring i Fjäll, dalar och skog. Fjällräven Classic är årets höjdpunkt för mig och efter att ha vandrat FC 2 år så hittar man mig nu för andra året i rad som funktionär i Alesjaure. Jag är ute i naturen så mycket jag kan och med mig har jag min ständige vapendragare, boxerflickan Smilla 5 år.

/ Lotta

Outdrr Awards

Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken.

Läs mer...

Fjällräven

Tierra

Aclima

Hestra

Hanwag

+Follow
Kategorier Arkiv
wordpress com stats plugin

Login