Login
+Follow
Login
Love4Nature

Jämtlandstriangeln dag 2

By love4nature on 2013.07.30 In Vandringar

Sylarna – Blåhammaren 19km

Dagens etapp börjar med att gå tillbaka ca 2 km på den väg vi kom dagen innan men denna gång gick det nerför och det var en lätt och snabb vandring ner från Sylarnas Fjällstation. Sedan går det upp, upp, upp en lutande vandring som aldrig tycks ta slut. När man kommit upp på fjället så har du inte så långt kvar till etappens första rastskydd Enkälen då har du gått halvvägs till Blåhammaren och det är ett perfekt lunchstopp. Resten av vandringen går genom ett fantastiskt frodigt och böljande fjällandskap och ett tag kändes det som vi var mitt i filmen Hobbit. Det ringlar små fjällbäckar med perfekta rundningar på sidan av leden. Underbart vackert!

Efter lunchen vid Enkälen så kom regnet strax efter och det var bara att vandra på och inte fundera så mycket. Även Smilla hade det lite jobbigt och frös nog en del eftersom det blåste på ganska bra. Jag får nog skaffa en ”regnväst” eller något till henne. Vi skrattade och sa att hon också skulle få en G1000 jacka. Vi kom fram till Blåhammaren blöta men glada och där fick Smilla komma in i värmen också, annars får man inte ha hundar på fjällstationerna annat än i hundrum. Hon fick sitta i en bur i farstun medan vi drack en öl och åt kladdkaka. Sedan tog vi en varm dusch och fick tillbaka värmen i kroppen så vi kunde gå ut och slå upp tältet i ovädret. Blåhammaren är en jättemysig fjällstation med trevlig personal och god mat, hit kommer vi absolut igen! Nästa gång kanske på skidor.

bild10

Vattnet är så klart så att det är svårt att se vart det börjar

bild7

Bitvis var det väldigt geggigt på leden och man är glad över kängor och inte gympadojor.

bild1

bild11

bild12

bild6

bild8

bild4

Detta var taget dagen efter när vädret var kanon! Vi kunde inte ta upp kameran i hällregnet dagen innan.

bild3

bild9

bild2

Smilla sitter i buren och är liiite tjurig, hon sitter aldrig i bur annars. Kladdkaka och öl smakade fantastiskt gott i ovädret.

jämtlandstriangeln2

Höjdprofil över vandringen till Blåhammaren.

0 Responses to "Jämtlandstriangeln dag 2"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen hit

Här kommer jag att skriva om mina naturupplevelser både stora och små. Vandring i Fjäll, dalar och skog. Fjällräven Classic är årets höjdpunkt för mig och efter att ha vandrat FC 2 år så hittar man mig nu för andra året i rad som funktionär i Alesjaure. Jag är ute i naturen så mycket jag kan och med mig har jag min ständige vapendragare, boxerflickan Smilla 5 år.

/ Lotta

Outdrr Awards

Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken.

Läs mer...

Fjällräven

Tierra

Aclima

Hestra

Hanwag

+Follow
Kategorier Arkiv
wordpress com stats plugin

Login