Login
+Follow
Login
Love4Nature

Jämtlandstriangeln dag 1

By love4nature on 2013.07.04 In Vandringar

Storulvån – Sylarna 16 km

Förra året skulle jag och min son William vandra Jämtlandstriangeln, allt var förberett och vi längtade iväg. Vädrets makter ville annorlunda, det var spöregn och minusgrader på nätterna just den veckan så vi bestämde oss för att göra något annat istället. Det blev en underbar tur till Örnsköldsvik och vandring i Skuleskogen samt lite klättring alá Via Ferrata. Mer om det kan du läsa här!

Midsommar 2012 vandrade jag i Sälen & Fulufjället, så nu 2013 var det dax att äntligen få göra Jämtlandstriangeln och att nöta nya vandringsleder och spana in nya härliga fjälltoppar. Vädrets makten rår man inte på och vi fick både regnskurar/hällregn samt underbart solsken på den 3 dagar och 47 km långa turen. Nedan följer några bilder längs vandringen, jag delar upp turen i 3 olika inlägg.

1

Godmorgon världen!

3

En härlig midsommarfrukost på Storulvån innan vi vandrade iväg.

2

Smilla pussar Plupp hejdå innan vi traskar uppåt och ut på det härliga fjället.

4

Storulvåns fjällstation, vi ses om 3 dagar!

5

Det finns massor av små ”jokkar” efter vägen och Smilla vattnar sig själv.

6

Midsommarlunch med Sylmassivet i bakgrunden, fortfarande så var det soligt och varmt.

7

🙂 Ha Ha vet inte om man man ska skratta eller gråta här. När vi kom fram till Spåime en raststuga halvvägs till Sylarna så hittade vi denna! Väldigt bra i en nödsituation och det fanns olika laddare beroende på vilken mobil du hade.

8

Fjällglimm, Smilla och det fantastiska Sylmassivet.

9

Ju närmare Sylarna vi kom så tornade molnen upp sig och regnet hängde i luften.

10

Midsommarstång framför Sylarnas fjällstation på fjällvis 🙂

11

Trött vovva efter 16 km och här blåste det rejält! Smilla tog sig en liten powernap medan tältet sattes upp och just när vi var klar så kom de första dropparna som sedan blev till ösregn. Svensk midsommar när den är som bäst!

jämtlandstriangeln1

Höjdprofil över vandringen till Sylarna (missade att ”tracka” den första 3 km).

Dagens tur mellan Storulvån och Sylarna var en relativt lätt vandring med milsvid utsikt över Kalfjället. Vacker utsikt åt alla håll och trots mycket steniga partier så var det lätt att ta sig fram. Det var lätt att ta sig över åar och vattendrag där det fanns både broar och spänger till hjälp.
Imorgon lägger jag ut bilder från dag 2 Sylarna- Blåhammaren som blev en otroligt vacker men jobbig tur i vad som kändes som ett helt annat land än det vi gått i fram till Sylarna. Sverige är häftigt!!

1 Responses to "Jämtlandstriangeln dag 1"

    Comments (1)

  1. Vilka plättar med fjällglim! Vackert! Angående ”laddningsstationen” så är det första gången jag ser en sådan, haha! Förra sommaren vandrade jag ”Sylarna runt” och vandrade då inte sträckan mellan Sylarna och Blåhammaren. Skall bli roligt att se bilder därifrån!

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen hit

Här kommer jag att skriva om mina naturupplevelser både stora och små. Vandring i Fjäll, dalar och skog. Fjällräven Classic är årets höjdpunkt för mig och efter att ha vandrat FC 2 år så hittar man mig nu för andra året i rad som funktionär i Alesjaure. Jag är ute i naturen så mycket jag kan och med mig har jag min ständige vapendragare, boxerflickan Smilla 5 år.

/ Lotta

Outdrr Awards

Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken.

Läs mer...

Fjällräven

Tierra

Aclima

Hestra

Hanwag

+Follow
Kategorier Arkiv
wordpress com stats plugin

Login