Login
+Follow
Login
Love4Nature

Friluftsappar

By love4nature on 2013.06.18 In Friluftsappar Tips & Trix

Jag tänker slå ett slag för några av de friluftsappar jag har i min mobil (iPhone). Vi börjar med 5 st enkla och användarvänliga appar, några använder jag ganska ofta när jag är ute. Jag har en kategori som heter ”Friluftsappar” där kommer jag eftersom att fylla på med fler trevliga appar som jag hittar, kom gärna med förslag. Olika gps/kartappar kommer i ett eget inlägg längre fram.

friluftsappar

Friluftsappen
Naturkompaniets app som  innehåller bland annat: Kompass,väderprognoser, ficklampa. Du hittar även tips och guider inför planeringen för en vistelse i naturen och en första hjälpen-guide. Trevligt är att dom även har sin blogg i appen samt  att du hittar reportage från olika små expeditioner. (Tyvärr går det inte att ladda ner appen just nu, vet ej varför).

Fjällräven
Fjällräven
har en lika dant uppbyggd app som Naturkompaniets. Det största skillnaden är att den innehåller Fjällrävens blogg samt att deras produkter t.ex. tält, kläder, ryggsäckar.

Naturtipset
I Upplandsstiftelsens app kan du:

• Hitta ut till fin natur i närheten av där du bor.
• Få vägvisning ut
• Hitta tips utifrån vad du vill göra, t ex ut och gå, eller komma till havet.
• Hålla upp telefonen och se vilka utflyktsmål som döljer sig bakom horisonten.
• Enkelt dela din naturupplevelse på Facebook och Twitter.
• Slumpa fram ett naturtips!
En mycket bra app för dig som bor i eller i närheten av Uppland. Jag använde den här under en Upplandsvandring med sonen och saknade uppslag på fina vikar att tälta i.

Svampguiden
En hel svampbok som ryms i mobilen, genialiskt tycker jag som älskar att leta svamp. Det finns över 200 sorter och bilder och arter beskrivna så du slipper komma hem med oätliga svampar, nu har du alltid koll! Du kan även ”tracka” dina svampställen med den inbyggda gps/kartfunktionen så du hittar tillbaka året efter eller enkelt dela med dig av dina nyfunna svampställen till vänner. Läs mer på Svampguiden.

Viltappen
Svenska Jägareförbundets app heter Viltappen och visar dig våra vanliga däggdjur och fåglars kännetecken, spår och läten. Nu behöver du inte fundera över viltspår utan enkelt kika i appen och se vilket djur du hör, ser eller ser spår av.

 

0 Responses to "Friluftsappar"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen hit

Här kommer jag att skriva om mina naturupplevelser både stora och små. Vandring i Fjäll, dalar och skog. Fjällräven Classic är årets höjdpunkt för mig och efter att ha vandrat FC 2 år så hittar man mig nu för andra året i rad som funktionär i Alesjaure. Jag är ute i naturen så mycket jag kan och med mig har jag min ständige vapendragare, boxerflickan Smilla 5 år.

/ Lotta

Outdrr Awards

Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken.

Läs mer...

Fjällräven

Tierra

Aclima

Hestra

Hanwag

+Follow
Kategorier Arkiv
wordpress com stats plugin

Login